Festivaler boykotter Tinderbox bagmænd

En lang række festivaler landet over meddeler nu, at de boykotter bookingfirmaerne Beatbox og Skandinavien, der står bag den kommende Tinderbox festival i Odense.

Bag den usædvanlige boykot står festivalerne i både Roskilde, Skanderborg, Jellinge og Nibe. Festivalerne plejer at hyre deres koncertnavne gennem de to bureauer, men nu opfordrer de kunstnerne til at gå direkte til festivalerne og uden om de to bureauer.

Det skriver BT og Politiken.

- Vi er i en tilspidset konkurrencesituation. Det er som sådan helt fint. Men problemet er den dobbeltrolle, som firmaerne kommer til at sidde i - i og med at de både arrangerer festivaler, og samtidig forhandler kontrakter på deres musikeres vegne, siger Claus Visbye, der repræsenterer Smukfest(Skanderborg) til bt.dk.

Festivalerne frygter, at de bud de giver på musiknavne til bookingbureauerne, vil give Northside i Aarhus og Tinderbox i Odense fordele, når de selv skal hyre musiknavne, da de så kender de andre festivalers prisbud.

- Det er ikke hensigtsmæssigt, for når vi har forhandlinger, så lægger vi kort på bordet, som vi normalt ikke lægger frem for konkurrenter, forklarer Roskilde Festivals musikchef Anders Wahrén til Politiken.

Hvilke konsekvenser boykotten af bookingbureauerne får for Tinderbox, ved bookingbureauet Skandinavien endnu ikke.

- Jeg synes, at det er uklædeligt at de går til medierne i stedet for at føre direkte dialog med os, siger Brian Nielsen fra Skandinavien.

Oversigt

    Oversigt