OUH åbner sexologisk klinik

Den nye sexklinik ved OUH skal behandle seksuelle problemer hos både mænd og kvinder. Klinikken skal også hjælpe personer, hvis seksuelle lyst eller evne er påvirket af en kræftoperation.

- For mænd kan operation i blære, nyrer, blærehalskirtel eller testikler resultere i rejsningsbesvær, for tidlig, for sen eller manglende sædafgang. For kvinder kan operation i blære, nyrer og blærehalskirtel føre til smerter ved samleje, siger professor og overlæge Lars Lund fra Urinvejskirurgisk Afdeling.

- Det nye for os er, at vi nu kan tilbyde alle kræftpatienter, som vi eller andre behandler, en efterfølgende samtale i Sexologisk Ambulatorium, hvis der er behov for det, siger professor og overlæge Lars Lund fra Urinvejskirurgisk Afdeling.

Samarbejde med Aalborg

Den nye klinik samarbejder med Sexologisk Center på Aalborg Universitetshospital om enkelte behandlinger samt om forskning og uddannelse inden for det sexologiske område.

Ud over forskningssamarbejdet med Aalborg Universitetshospital er også et ph.d.-forløb knyttet til klinikken i samarbejde med blandt andet Plastikkirurgisk Afdeling og Biokemisk Farmakologisk Afdeling på OUH.

Klinikken åbner 1. oktober.

Oversigt

    Oversigt