Ny badestrand klar i Hasmark

Trods årstiden bliver det med både badning, sandslotte og badeviser, når Hasmark Strandoase fredag slår badesnorene op for en nyrenoveret badestrand.

En gennemgribende renovering af strandarealerne har forvandlet stranden ved Hasmark fra et nedslidt strandområde til et attraktivt udflugtsmål for alle fynboere.

Fredag bliver den nye badestrand taget i brug, og selvom efteråret er ved bide sig fast, kommer det til at ske med ægte strandstemning.

Borgmester i Nordfyns Kommune, Morten Andersen, klipper badesnoren over, vinterbadere vil synge badeviser og kaste sig i bølgerne, mens to skoleklasser dyster om at bygge de flotteste sandslotte.

- Med omdannelsen herude har vi skabt langt bedre forhold for brugerne. Vi har gjort det nemmere at komme ned til vandet og har i det hele taget skabt bedre ankomstforhold til området. Forhåbentlig vil det få endnu flere til at få øje på dette dejlige område, siger Morten Andersen(V).

Målet med omdannelsen er at gøre Hasmark Strandoase til et foretrukkent fynsk feriested. Adgangsvejene er blevet forbedret og de omkringliggende arealer er blevet forskønnede.

- Vi har skabt en helt ny strandpark med grønne arealer, små bakker og dale, buske og træer, shelters, boldbane og andre elementer, som kan forlænge både døgn og sæson, siger Morten Andersen.

Omdannnelsen er sket med støtte fra Realdania projektet "Stedet Tæller", der har bevilget to millioner til omdannelsen.

Realdania har valgt projektet, fordi området omkring Hasmark Strand har potentiale til at vise, hvordan nedslidte strandarealer kan omdannes og blive attraktive igen. På den måde skal projektet tjene som foregangsprojekt for andre nedslidte kystområder i landet.

Oversigt

    Oversigt