Fynsk kok bedst til svinekød

Kokken John Kofod fra Sortebro Kro løb med sejren, da prisen "Årets ret med Svinekød 2014" mandag blev uddelt.

John Kofod havde kreeret retten "krogmodnet dansk svinehøjreb, stegt i hø, og serveret med trøffel-chimichurri med fem forskellige krydderier, sauteret skorzonerrod og drysset med svampen sort dødstrompet".

Retten imponerede dommerne og kokken fra Sortebro Kro løb med sejren og 40.000 kroner.

- Sortebro Kros ret var den bedst tilberedte gris med den bedste smag, det er der ingen tvivl om, men det er ikke kun derfor, de vinder. Det er fordi at svinekødet sammen med tilbehøret fik retten til at gå op i en højere enhed. Man spiste den og tænkte, sådan skal en ret bygges op. Derfor er det fuldt fortjent, at Sortebro Kro vinder, siger Jakob de Neergaard fra dommerkomitéen.

Årets ret med svinekød afholdes af Landbrug & Fødevarer og prisen blev overrakt af den nyudnævnte formand Karen Hækkerup.

- Det er helt vildt det her. Jeg tror slet ikke, det er gået op for os endnu, at vi har vundet. Jeg havde bare tænkt dagen som en hyggelig dag, hvor man fik set nogle kollegaer fra hele landet, og så vinder vi. Det betyder så meget for os. Vi er jo bare en lille restaurant fra provinsen, så jeg er meget stolt og meget glad, siger John Kofod.

Oversigt

    Oversigt