Uhumsk køkken sendte mad ud

Trods forbud fra Fødevarestyrelsen valgte den tidligere ejer af Gjerndrup kro at levere 600 wienerschnitzler til en fest i Assens fredag aften.

Kroen ved Vejen i Sydjylland har ellers officielt været lukket i over et år, men i køkkenet er der altså fortsat blevet leveret potentielt sundhedsfarlig mad til fester i hele landet.

- Jeg har snart været i fødevarekontrollen i 20 år, og jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det er fuldstændig skruppelløst at spille hasard med andre folks helbred på den her måde, siger Eva Rosenørn, sektionsleder i Fødevarestyrelsen til Avisen.dk.

Uhumske forhold

Kroen ligger ved Vejen i Sydjylland og er blevet drevet af Johnny Jensen, mens skiftende virksomheder er blevet åbnet og lukket på stedet.

Fredag kom Fødevarestyrelsen på uanmeldt besøg efter en henvendelse fra Avisen.dk.

- Rengøring og hygiejne var så ringe, at vi valgte at lukke virksomheden. Vi nedlagde forbud mod produktion og videre markedsføring og beslaglagde samtlige fødevarer derude, siger Eva Rosenørn.

Hun forklarer, at det i forvejen var ulovligt at lave mad på stedet, da kroen ikke var registreret ved Fødevarestyrelsen og derfor ikke underlagt kontrol.

Forholdene i kroens køkken var langt fra den standard loven kræver, hvis man vil drive en fødevarevirksomhed.

- Rengøringen var yderst mangelfuld, der var skimmelvækst i køleskabet, der stod skærebrædder og fødevarer på gulvene, der var ikke styr på temperaturen ved opvarmning, nedkøling eller opbevaring. Vi vurderede simpelthen, at det var direkte sundhedsfarligt," siger Eva Rosenørn til Avisen.dk.

Derfor indgik Fødevarestyrelsen en aftale med Johnny Jensen om, at maden skulle destrueres efter weekenden.

Fortsatte produktionen

Men da Fødevarestyrelsens rejsehold vendte tilbage lørdag, fik de sig noget af en overraskelse:

Den beslaglagte, sundhedsfarlige mad - herunder 600 Schnitzler til fredagens store bierfest i Assens - var blevet leveret alligevel.

Desuden var der også leveret mad til tre mindre selskaber.

Og nu stod Johnny Jensen og tilberedte mere mad til flere selskaber lørdag aften.

Derfor blev politiet tilkaldt og Fødevarestyrelsen overhældte alt på stedet med grøn farve for at sikre sig, at der ikke ville blive leveret mere mad i smug.

Johnny Jensen, og muligvis flere medvirkende, kan nu se frem til en politianmeldelse.

Avisen.dk har været i kontakt med arrangørerne af festen i Assens, som bekræfter forløbet, men ikke ønsker at udtale sig på nuværende tidspunkt.

Det er ikke lykkedes Avisen.dk at få en kommentar fra Johnny Jensen.

Oversigt

    Oversigt