Nyborg med i FilmFyn

Nyborg Kommune melder sig ind i ejerkredsen bag FilmFyn og har allerede fået løfte om optagelser til en julekalender til TV 2 i Nyborg i 2015.

Nyborg Kommune har afsat et drifttilskud på 1,3 millioner kroner til FilmFyn.

- Vi vil gerne skabe vækst og synlighed omkring vores kommune, sagde borgmester Kenneth Muhs, Venstre, på et pressemøde tirsdag.

Han tilføjede, at Nyborgs kommende medlemskab af FilmFyn også er en anerkendelse af FilmFyns arbejde med at gøre hele Fyn til en del af den oplevelsesøkonomi, som store film- og TVserier er med til at skabe.

- Det har vi også brug for i Nyborg de kommende år, sagde Kenneth Muhs.

Julekalender optaget i Nyborg

På samme pressemøde kunne direktøren for Cosmo Film, Thomas Hostrup Larsen, afsløre, at selskabet skal lave en ny familiejulekalender med titlen, Juleønsket, til TV 2 i 2015, og at den bliver optaget i Nyborg.

Der er allerede planlagt seks ugers optagelser i foråret, men skulle det sne i Nyborg i december, vil nyborgenserne opleve kamerahold drøne rundt i byen.

Cosmo Film har tidligere produceret julekalenderne, Jesus og Josefine, og Jul i Valhal, for TV 2.

Thomas Hostrup Larsen sagde dog, at castet ikke helt er på plads og ikke alle locations forhandlet i hus.

Med Nyborgs indmeldelse ejes FilmFyn nu af otte kommuner: Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Ærø, Langeland og Nordfyns Kommuner er fuldgyldige medlemmer, mens Assens og Kerteminde Kommuner er associerede medlemmer.

Det ventes, at Odense også snart melder sig som associeret medlem.

Mere om FilmFyn

Oversigt

    Oversigt