Debat om aflivning: Kritik skyder forbi

Skarp kritik hagler ned over Dyrenes Beskyttelse for at aflive dyr for at spare penge. Dyre-internatet i Ejby har i oktober modtaget 153 katte og har aflivet 39 af dem.

Kritikken har kørt på blandt andet Facebook efter tre frivillige stod frem i BT og fortalte, at Dyrenes Beskyttelse måler og vejer dyrene, når de kommer ind. Kan dyret sælges videre, så bliver der taget hånd om det. Kan det ikke sælges, så bliver det aflivet, for at det ikke skal koste penge.

Men i debatten på TV2/Fyns Facebook-side henviser mange til, at det dyrenes tidligere ejere, der er skurken.

Henrik Gøgler Petersen:

Der er desværre alt for mange som skaffer sig et dyr uden at tænke over hvad det vil sige at være dyre ejer og uden at have den naturlige respekt for dyret som man burde have men tror desværre at det bunder i at de ikke har lært det hjemme fra og det er for nemt bare at skille sig af med det igen.

Kim Due Klüver:

Man kan jo heller ikke redde dem alle, for fanden da folk de gider ikke betale for at f.eks katte blir steriliseret og så har man balladen. Uansvarlige ejere har sgu også en del af skylden!

Mette Thyregod Rasksen

Jeg må ærligt indrømme at al den kritik dyrenes beskyttelse får er uberettiget. Folk skaffer sig bare dyr for "hyggens" skyld, uden at tænke over hvad det indebærer at have dyr. Jeg ser det lidt som naturens gang at de afliver katte, man kan ikke finde hjem til alle katte, da nogle folk anskaffer sig kat uden at sterilisere den og dermed kommer der endnu flere katte, tænk sig hvis de ikke aflivede nogen af dem så ville internatet være fyldt med katte, hvor de ikke ville kunne komme af en stor del af dem, skal de så leve i bur resten af deres liv? Og antallet vil jo bare blive større for hver måned. Jeg synes Dyrenes beskyttelse gør et flot stykke arbejde.

Følg og deltag i debatten her

Oversigt

    Oversigt