Ekstra digital indsats i Vollsmose

Fra lørdag skal alle borgere have en digital postkasse. Men det halter bagefter med tilmeldinger i områder som Vollsmose. Derfor gør Odense Kommune i denne uge en ekstra indsats.

Bydelen med postnummer 5240, der blandt andet omfatter Vollsmose, ligger lavere end den gennemsnitlige tilmeldingsprocent i hele Odense kommune, når det handler om Digital Post.

Derfor bliver der i denne sat fokus på digital post i Vollsmose.

Sproglige og IT-mæssige udfordringer

Når tilmeldingstallet i 5240 Odense NØ, der blandt andet dækker Vollsmose, er lavere, kan der i følge projektleder på Odense Kommunes E2015 projekt, Birgitte Hjelm Paulsen, være flere forklaringer:

- Man kan sige, at hvis man både har sproglige vanskeligheder, er ukendt med det danske bureaukrati og samtidig it-ukyndig, så giver det ekstra udfordringer i forhold til dem, der kun har udfordringer med én af tingene. Og vi formoder, at den gruppe, der oplever alle tre barrierer, er større i Vollsmose end mange andre steder, siger Birgitte Hjelm Paulsen.

I denne uge sættes der derfor ekstra fokus på Digital Post i Vollsmose.

Handlende på Vollsmose Torv får blandt andet mulighed for at få sig en digital postkasse imellem indkøbene.

Indsatsen er en del af Odense Kommunes E2015 indsats og sker i tæt samarbejde mellem Den Frie Rådgivning, Borgerservice Light/Vollsmose Biblioteket, Community Centret og Vollsmose Sekretariatet.

Oversigt

    Oversigt