Otte millioner til fynske skoler

Stokkebækskolen fra Svendborg og Haarby Skole var blandt de heldige, da der i dag blev uddelt penge i forbindelse med kampagnen Skole+.

Den nye folkeskolereform betyder mere idræt og bevægelse i skoledagen, og det stiller krav til skolernes fysiske faciliteter.

Derfor er Realdania gået sammen med Danmarks Idrætsforbund (læs. DIF) og Lokale og Anlægsfonden om kampagnen Skole+. En kampagne, der skal gøre det muligt for et udvalgt antal skoler at gennemføre byggeprojekter, der understøtter kravet om mere idræt og bevægelse i skolen.

Det skulle gerne give børn og voksne lyst til at være aktive - både skoletiden såvel som i fritiden.

I alt er der blevet uddelt 21 millioner kroner til seks skoler landet over, og heriblandt fik de to fynske skoler Stobbekæskolen (op til 3 mio.) og Haarby Skole (op til 5 mio.) tildelt en del af kagen.

Det vækker naturligvis glæde hos Helle Hjort, der er skoleleder på Haarby skole

- Det er helt fantastisk, at vi er blandt de udvalgte til at få del i den her pulje, og det er med til at give skole et kæmpe løft i den rigtige retning. Vi arbejder meget på at skabe få skabe mere bevægelse i undervisningen, og det er klart, det får vi endnu bedre mulighed for at arbejde med nu.

Bedre sammenhæng mellem skole og foreninger

En del af pengen skal bruges til at skabe spændende udendørsarealer, der skal forbinde skolen og hallen bedre. Og Helle Hjort håber at det kan skabe et endnu bedre samarbejde mellem skolen og den lokale idrætsforening.

- Fysisk aktivitet er ikke kun sundt, det også et meget vigtigt redskab i forhold til børnenes indlærings- og koncentrationsevne. Og jeg håber på, at de udvalgte skoler kan inspirere andre skoler og kommuner alndet over til at skabe en større sammenhæng mellem skoler og de lokalte idrætsforeninger, udtaler formand for DIF, Niels Nygaard

De udvalgte skoler skal aflevere et endeligt projektforslag i juni 2015, og selve byggeprocessen er planglagt til at vare frem til udgangen af 2016.

Oversigt

    Oversigt