Munkebo Mikrobryg har brygget prisvindende øl

Navne som Alstærk og Udgårdsloke lyder måske ikke som velkendte navne når man taler øl, men det kan de snart komme til, for begge er navne på øl, som det kun et år gamle Munkebo Mikrobryg har vundet international hæder for.

Det er gået stærkt for det unge bryghus i Munkebo. Efter at have vundet flere medaljer som håndbrygger, og arbejdet som brygmester i både Danmark og i udlandet, er den unge brygmester Claus Christensen kommet hjem til Danmark med masser af viden og har skabt sit eget mærke.

Munkebo Mikrobryg har nemlig lige erobret to medaljer ved den prestigefyldte European Beer Star, som er den vigtigste konkurrence inden for øl i Europa.

105 internationale øl.eksperter fra 25 lande mødtes i oktober på Bryggerihøjskolen i München for at blindsmage de i alt 1613 tilmeldte øl fra 41 lande.

Formålet med blindsmagningen er at finde de øl, hvis smag og kvalitet bedst opfylder kriterierne indenfor 52 forskellige kategorier.

Af de 156 priser tog Munkebo Mikrobryg to bronzemedaljer med hjem - et ualmindeligt flot resultat af det kun ét år gamle bryggeri.

Bryggeriet kommer hermed ind i den lille eksklusive gruppe af i alt 7 danske bryggerier, der siden 2008 tilsammen har vundet 13 medaljer.

Udgårdsloke og Alstærk fik metal

Udgårdsloke, Dark Pilsner, 5.2% og Alstærk, Skotsk Stærk Ale, 9.4% fik begge en bronzemedalje ved European Beer Star.

- Vi er stolte over, at vores lille mikrobryggeri har vundet to medaljer ved en så hård international konkurrence. Det er et stort skulderklap til alle i vores team, og medaljehøsten vil uden tvivl øge kendskabet til vores mærke. Vi er lige flyttet ind i nogle gamle møllebygninger syd for Munkebo, og vi ser frem til at blive en del af lokalområdet og med tiden finde det rigtige brygudstyr at sætte ind i de nye lokaler, siger ejer Claus Christensen.

Bryggeriet giver en omgang af begge vinderøl på Christian 4tal i Odense på tirsdag den 18. november.

Se bryggeriets hjemmeside

Oversigt

    Oversigt