LO Sydfyn vil have klar besked

LO Sydfyn appellerer i et åbent brev til Svendborg Byråd om at de melder klart ud, hvor og hvornår der skal spares.

I budgettet for 2015 regner byrådet med, at der skal spares 24,9 millioner ved digitalisering, trimmede arbejdsgange og arbejdsrutiner, ved mindre bureaukrati, mere innovation og lignende.

Det skaber utryghed og uvished blandt medarbejderne, fordi de ved, der skal ske noget men ikke hvor, hvornår og hvordan, mener LO Sydfyn.

Formanden for LO Sydfyn, Tonni Hansen, mener ikke der kan ske så store reduktioner, uden at der også skæres i personalet og service overfor borgerne.

- Jo længere tid, der går, inden der kommer konkrete udmeldinger, jo større usikkerhed. Det kan gå ud over arbejdsglæde, arbejdsmiljø, trivsel og tryghed, hedder det i det åbne brev.

Tonni Hansen peger desuden på, at trivselsaftalen pålægger ledelsen i kommunen at redegøre for budgettets personalemæssige konsekvenser.

- LO Sydfyn opfordrer derfor forligsgruppen og det øvrige byråd til at leve op til jeres politiske ansvar og klart melde ud, hvor besparelserne skal findes - hellere i dag end i morgen, slutter det åbne brev.

Oversigt

    Oversigt