Nordfyn stopper samarbejde med rengøringsfirma

Nordfyns Kommune har besluttet af stoppe samarbejdet med Absolut Rengøring A/S. Det sker efter en strid om rengøring i Viborg.

Absolut Rengøring, med hovedsæde i Odense, har skiftet selskabskonstruktion efter en strid om rengøringen i Viborg Kommune og et efterfølgende millionkrav fra 3F i Viborg.

- En fortsættelse af rengøringen i Nordfyns Kommune ville kræve, at kommunen underskriver en overdragelseskontrakt med den nye selskabsdannelse. På den baggrund satte Nordfyns Kommune straks efter orienteringen fra Absolut Rengøring en nærmere juridisk afklaring i gang ved eksternt advokatfirma for at undersøge de juridiske aspekter af en sådan overdragelse, herunder om en sådan overdragelse ville kunne ske på et sikkert juridisk grundlag, skriver Nordfyns Kommune i en pressemeddelelse.

Nordfyns Kommune har siden september måned benyttet selskabet til rengøringsopgaver i kommunen. Kontrakten omfatter rengøring på 37 steder i kommunen, herunder på skoler og daginstitutioner.

Stillede et ultimatuion

Absolut Rengøring stillede kommunen over for det ultimatum, at hvis ikke kommunen underskrev overdragelsesaftalen i dag senest klokken 14.00, ville al rengøring bortfalde allerede fra torsdag.

- På den baggrund har vi ikke haft andet valg end at svare selskabet, at Nordfyns Kommune naturligvis ikke kan underskrive overdragelsesdokumentet uden at være sikker på, at overdragelsen ville kunne ske på et lovligt grundlag. Det skal bemærkes, at kommunen først modtog det juridiske overdragelsesdokument i går til trods for, at vi allerede i sidste uge bad selskabet fremsende det fornødne tillæg til rengøringskontrakten, siger kommunaldirektør Morten V. Pedersen.

Konsekvensen er, at Nordfyns Kommune allerede fra i torsdag morgen står uden rengøring.

Arbejder på en løsning

Nordfyns Kommune arbejder lige nu på højtryk på at finde en løsning for de 37 stedet, der ikke får gjort rent.

I den forbindelse vil der ske højprioritering af institutionerne og skolerne, hvor konsekvenserne af manglende rengøring er størst.

- Det er selvfølgelig ikke nogen ønskesituation. Bruddet med firmaet skyldes på ingen måde utilfredshed med rengøringsstandarden, men alene at en så omfattende overdragelsesforretning naturligvis ikke kan gennemføres uden den grundighed, der ligger i en kvalificeret juridisk vurdering, siger Morten V. Pedersen.

Administrerede direktør Margit Hedegaard fra Absolut Rengøring A/S siger til TV2/Fyn, at de er kede af Nordfyns Kommunes beslutning.

- Men vi er nødt til at få en afklaring så vi kan komme videre, siger administrerede direktør Margit Hedegaard.

Hun understreger, at Nordfyns Kommune har haft mere end en uge til at vurdere, om de ville flytte aftalen over i det nye selskab.

Oversigt

    Oversigt