Kendte mænd om at være mand

Det er ikke nemt at være en mand. Han skal være en god far, kunne bygge en carport, holde døren, trøste og opmuntre og sige fra. Det er ikke så mærkeligt. at de er lidt forvirrede engang imellem.

Men nu kan bogen Mænd måske gode råd og vejledning.

Vi kender deres ansigter allesammen. Det er fotografier af mange af de største i dansk kulturliv; musikere, skuespillere, forfattere.

En fotografkarriere, der startede ud af det blå:

- Jeg var genbo til DAD, eller Disneyland After Dark som de hed dengang, og begyndte at fotografere dem nærmest ved et tilfælde, og det var min indgang til fotografiet, siger fotograf Robin Skjoldborg.

De bedste af 30 års mandeportrætter er nu samlet i en bog. Mange af dem, der igennem tiden har stillet sig foran linsen, har i den forbindelse fortalt den fynske journalist Roberto Zacharias, hvordan de ser manderollen.

- Alle folk har et billede af, hvordan den og den person nu sikkert er, og når man så taler med dem, så viser der sig tit et noget andet billede.

Bjarne Reuter om ikke at føle sig som sin alder, Bent Fabricius Bjerre om at være en gentleman på 90, DAD om at være drengerøve. Mændene taler frit fra leveren.

- Kendetegnende for stort set dem alle er, at de ikke har haft lyst til at rette i noget bagefter. Så det er kommet meget fra hjertet, og folk har stået ved det, de har sagt, siger Roberto Zacharias.

Andet end de kendtes arbejde

Ifølge Roberto Zacharias betyder det meget, at de kendte mænd for en gangs skyld kan tale om noget andet end deres arbejde, nemlig om den måde, de ser sig selv.

Læseren får et friskt billede på en, vi troede vi kendte:

- I det her tilfælde er det helt klart et bedre billede, et mere nuanceret billede og et mere sympatisk menneskeligt billede, end det der bliver fremstillet i medierne tit.

Oversigt

    Oversigt