Pædagog frikendt for æreskrænkelser

En pædagog, der tidligere var ansat på opholdsstedet Åhuset i Odense, har ved landsretten vundet en sejr over sin tidligere arbejdsgiver.

Pædagog Gunhild Bentzen er blevet frifundet for påstanden om, at hun havde udtalt sig æreskrænkende om sin tidligere arbejdsplads og lederen på Åhuset Stig Jørgensen.

Sammen med en kollega udtrykte hun i pressen, at børnene på det private opholdssted Åhuset i Odense blev behandlet værre end dyr, og at der foregik offentlig omsorgssvigt.

- Jeg har det meget godt med resultatet. Det er dejlig at vide, at jeg er frikendt og kan komme videre med mit liv, siger Gunhild Bentzen til DR Fyn.

For tre år siden tabte hun ellers sagen ved byretten, der mente, at hendes udtalelser om, at der foregik offentligt omsorgssvigt på Åhuset, var æreskrænkende.

Men Gunhild Bentzen appelerede dommen, og nu har landsretten givet hende medhold.

- Lige nu står jeg kun tilbage med følelsen af glæde. Jeg er glad for, at det er i orden, at udtale sig, når man har noget på hjertet, som kan være til gavn for andre, siger Gunhild Bentzen.

Åhusets leder Stig Jørgensen har altså tabt sagen og skal også betale sagens omkostninger.

Gunhild Bentzen havde en kollega, der også blev dømt ved byretten for tre år siden. Men kollegaen kunne ikke overskue de økonomiske konsekvenser ved at appelere og gjorde det derfor ikke.

Kun Gunhild Bentzen tog sagen helt til landsretten.

Oversigt

    Oversigt