Politisk drama på Langeland

Drama på Langeland sætter Socialdemokraterne udenfor indflydelse. Ny konstitueringsaftale på vej, erfarer TV2/FYNs politiske redaktør, Jesper Buch.

Der er indgået ny konstitueringsaftale på Langeland erfarer TV 2/FYNs politiske redaktør, Jesper Buch.

Borgmester Bjarne Nielsen (V) vil på et pressemøde onsdag meddele, at de to socialdemokratiske udvalgsformænd Lisa Pihl og Rene Larsen forlader deres poster.

Ved kommunalvalget for et år siden indgik Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti en konstitueringsaftale, som betød, at en af valgets sejrherrer, Knud Gether, og hans Borgerliste blev sat fuldstændig udenfor indflydelse.

Knud Gether, som blev kommunens første borgmester efter kommunalvalget i 2005, er nu tilbage i lokal toppolitik, idet han overtager posten som formand for Teknisk udvalg efter René Larsen.

Socialdemokraten Lisa Pihl må samtidig forlade formandsposten for det såkaldte BUSKE-udvalg, som nu skal splittes op i to nye udvalg med den begrundelse, at sagsmængden er blevet for stor.

Formandsposterne i disse udvalg skal fremover varetages af Ulrik Kølle Hansen (V) som bliver formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, og Jan Ole Jacobsen (V), som bliver formand for Uddanneles-, Social- og Kulturudvalget.

John Morville Larsen fra Borgerlisten bliver formand for Børn- og Ungeudvalget.

Det har ikke været muligt at få nærmere begrundet, hvorfor Socialdemokraterne nu er ude af konstitueringsaftalen, men TV 2/Fyn forsøger at indhente reaktioner og kommentarer til det politiske drama på Langeland.

Se TV 2/FYN klokken 19.30.

Oversigt

    Oversigt