70 år siden: Nu skal Odinstårnet genopstå

Det er 70 år siden, at Odinstårnet ved Odense blev sprængt i luften af tyskere. Dagen blev markeret med at slå et slag for at få et nyt Odinstårn opført.

14. december 1944 tidlig morgen lød et ordentlig brag. Det 175 meter høje Odinstårn ved Bolbro i Odense var blevet sprængt i luften af Peter-gruppen. Tilbage på Bolbro Bakke lå de sørgelige rester af Europas næsthøjeste tårn, der fik ni år på Bolbro Bakke.

Det er præcis 70 år siden, og nu er det på tide at få et nyt Odinstårn til Odense.

- Det er jo for at skabe grobund for turisme og skabe noget unikt. Vi ligger jo lige midt i Danmark, så vi skal skabe noget, som kan ses udefra, fortæller Finn Pedersen, der er formand for Foreningen Odinstårnet.

Foreningen arbejder på at få et 240 meter højt Odinstårn til at ligge ved det nuværende OUH. (Tårnet bliver 218 meter højt - og med spir når det op på 240 meter)

Tårnet skal være en moderne udgave af det gamle, der blev opført i 1935, og som trak over 200.000 besøgende til det første år.

Der skal være kontor, lejligheder, roterende cafe i kuglen øverst oppe og restauranter i tårnet, og bygningen vil kunne bruges som kulisse under koncerter eller sportsarrangementer, lyder det fra foreningen.

Foreningen anslår, at det vil koste omkring 90 millioner kroner at opføre grundtårnet. Pengene skal komme fra private fonde - og ikke fra kommunen, fortæller Finn Pedersen.

Læs mere om Odinstårnets forening

Oversigt

    Oversigt