Ændring af boliglejeloven kritiseres

Minister Carsten Hansen fremsætter lovforslag om at ændre boliglejeloven. Ministeren vil forsimple, men ejendomsforening frygter for kvaliteten.

Minister Carsten Hansen fremsætter onsdag sit lovforslag om ændringer af boliglejeloven i Folketinget. Hovedpointen i ændringen er at beskytte lejere mod urimeligt høje regninger for istandsættelse ved fraflytning.

Men ejendomsforeninger frygter for, at det vil betyde et stop for nyistandsættelse af private lejeboliger, når en lejer flytter.

Ejendomsforeningen Danmark vurderer, at standarden i de private lejeboliger vil falde.

Forsimpling komplicerer

Formålet med lovforslaget er ifølge Carsten Hansen at forenkle reglerne, men tre lejeorganisationer mener, at konsekvensen bliver det modsatte:

- Reglerne bliver mere komplicerede og uklare for både lejere og udlejere, skriver Ejendomsforeningen Danmark i en pressemeddelse.

- Med lovforslaget indføres nye formelle, unødvendige og bureaukratiske krav til udlejerne. Det er tydeligt at se, at politikerne snart skal på valg. Vi kan kun se forslaget som populistisk. For reglerne bliver endnu mere komplicerede og bøvlede for udlejerne og i sidste ende også for lejerne, siger John R. Frederiksen, som er formand for Ejendomsforeningen Danmark.

Oversigt

    Oversigt