Hjemmerøvere bagbandt mand og truede med gevær

En mand i Gudbjerg blev bagbundet med gaffatape på sit badeværelse af hjemmerøvere, der slap væk med ukendt pengebeløb.

Med det der formodes at være et oversavet jagtgevær, truede to mænd sig til penge under et hjemmerøveri sent onsdag aften.

Ofret blev yderligere bagbundet på sit badeværelse under røveriet, der skete i Gudbjerg nær Svendborg.

Det oplyser Fyns Politi.

- To gerningsmænd brækker et vindue op på en planteskole. De kommer ind til den forurettede, der sidder og sover i sin stue. Mændene truer sig til et pengebeløb og bagbinder forurettede på badeværelset ved at binde hans hænder fast bag ryggen med gaffatape, siger vagtchef Mie Brøchner til Ritzau.

Politiet har endnu ikke et præcist overblik over beløbets størrelse, men det drejer sig formentlig om mellem 5000 og 10.000 kroner.

Det lykkedes den 53-årige beboer at vriste sig fri af tapen og selv slå alarm til politiet, da de to gerningsmænd havde forladt stedet.

Anmeldelsen kom klokken 23.14, og røveriet var sket cirka et kvarter forinden.

Natten til torsdag arbejder politiet på stedet, men der er endnu ingen mistænkte i sagen.

- Vi leder efter to personer. De beskrives som dansktalende, 30-35 år og 175-180 centimeter høje. De var maskerede og truede med noget, der lignede et oversavet jagtgevær, siger Mie Brøchner.

Ud over at have været udsat for en ubehagelig oplevelse er manden i huset, der formentlig er planteskolens ejer, ikke kommet yderligere til skade, og det har ikke været nødvendigt at bringe ham på hospitalet.

Han bliver nu afhørt af politiet.

Oversigt

    Oversigt