Stigefærgen overlever ikke

Den lille færge over Odense Kanal, Stigefærgen, sejler fredag sidste ordinære tur. Det er ikke lykkedes at skaffe penge til nye el-drevne færger.

Når Stigefærgen fredag tager på sin tur over Odense Kanal slutter 207 års færgefart på strækningen.

- Det er med stor beklagelse at S/I Stige Færge af 2014 har besluttet, at færgedriften ikke kan fortsætte. Det sker på trods af bred politisk opbakning, økonomisk støtte fra flere sider og en ihærdig, frivillig arbejdsindsats fra mange borgere i Stige og omegn.

Forklaringen er, at den tidsfrist der var sat af til at skaffe fuld økonomisk rygdækning for færgens fortsatte drift, ikke har kunnet overholdes, folkene bag S/I Stige færge af 2014 i en pressemeddelelse.

El-færger skulle overtage sejladsen

Målet var at skaffe 3,3 millioner kroner ind inden årsskiftet til nye færger drevet af solcelleenergi. Derudover havde Odense Kommune garanteret et driftstilskud på 600.000 kroner om året.

- Vi har siden april 2014 søgt en række fonde, tids nok til behandling - og endelig beslutningsafklaring. Afgørelsen var dermed ude af vores hænder. Efterfølgende har vi siden august 2014 været i dialog med en af de store fonde. Uheldigvis lykkedes det ikke fonden at få behandlet vores fondsansøgning, før tidsfristen for samarbejdsaftalen med Odense kommune udløb den 15. december og vi havde hermed ikke de økonomiske midler, hele projektet krævede, siger Allan Milé, formand for S/I Stige færge af 2014.

En trist meddelelse

- Det er en meget trist meddelelse. Det er et stykke Odense-historie, der forsvinder, og lukningen af færgeruten betyder, at flere vil køre bil i stedet for at cykle. Folkene bag færgelauget har gjort en kæmpeindsats, og deres projekt havde fortjent at blive ført ud i livet, siger byrådsmedlem og medlem af By- og Kulturudvalget i Odense Anders W. Berthelsen Soc.dem.

Oversigt

    Oversigt