Odense bliver antidoping-kommune

Kulturministeren og sundhedsministeren har udvalgt fire kommuner til at være antidopingkommuner i 2015-2017. Den ene er Odense.

Kulturminister Marianne Jelved og minister for sundhed og forebyggelse Nick Hækkerup har udvalgt Hjørring, Holbæk, Odense og Aalborg Kommuner til antidopingkommuner i 2015-2017.

De fire kommuner deler en pulje på i alt 6,08 millioner kroner, som er afsat til formålet.

Kommunerne yder en betydelig medfinansiering og vil i de kommende tre år sætte en række spændende initiativer i gang.

Bredt samarbejde

De fire antidopingkommuner skal gennemføre en bred indsats for at forebygge dopingmisbrug i kommunerne via et bredt samarbejde mellem kommunen og lokale sparringspartnere i skoler, ungdomsskoler, politi, lokale kommercielle fitnesscentre, idrætsforeninger osv.

Anti Doping Danmark, som har erfaring med forebyggelse af doping, vil fra start til slut være tilknyttet som sparringspartner på kommunernes projekter.

Problemerne skal tackles lokalt

Kulturminister Marianne Jelved er overbevist om, at kommunerne og lokalsamfundet kan give resultater:

- Antidopingkommunerne er vigtige, fordi der er tale om en lokalt forankret indsats, der hvor problemerne opstår. Det er derfor også lokalt, problemerne skal tackles - og selvfølgelig i samarbejde med Anti Doping Danmark, der er ekspert på området, fortæller kulturministeren i en pressemeddelse.

Hun håber, at de kommuner, som ikke er udvalgt, også vil få stor glæde af antidopingkommunernes erfaringer:

- Jeg ser frem til at følge antidopingkommunerne, og jeg håber, at landets andre kommuner kan hente inspiration til aktiviteter, de selv kan iværksætte, fortæller kulturministeren.

Oversigt

    Oversigt