Går til kamp mod infektioner

Ny hygiejne-kampagne skal få patienter og besøgende på syddanske sygehuse til at spritte hænder.

Mandag sætter Region Syddanmark gang i en kampagne, der skal nedbringe antallet af infektioner, som patienterne får på sygehuset.

Syge er ekstra udsatte

Kampagnen går ud på at gøre det synligt alle de steder og situationer, hvor det er vigtigt, at patienter og besøgende vasker eller spritter hænder, når de færdes på sygehuset.

- Mennesker, der i forvejen er syge, er ekstra udsatte for at blive smittet med bakterier og virus. Selvom medarbejderne har stort fokus på hygiejne, er det vigtigt, at patienter og besøgende er bevidste om, at de også har et ansvar for at bakterier og virus ikke bæres rundt, siger Poul-Erik Svendsen, Soc.dem. der er formand for Sundhedsudvalget i Region Syddanmark.

Indlagte bliver smittet

Mellem otte og ti procent af alle indlagte patienter i Danmark får en infektion på sygehuse, og en en del af de infektioner ville kunne undgås, hvis patienter og besøgende vaskede og sprittede hænder.

I de kommende uger vil der være lyskasser med ultraviolet lys og en særlig sladresprit i sygehusenes forhaller. Her kan patienter og besøgende også få sig en snak med en hygiejnesygeplejerske og teste, hvor gode de er til at spritte hænderne.

Læs mere her

Fakta:

Oversigt

    Oversigt