Fyrede venter forgæves på omskoling

De fyrede slagterimedarbejdere i Faaborg blev lovet hjælp til at komme videre efter beskeden om at slagteriet skulle lukke. Et år efter er der stadig intet sket.

Danish Crown meddelte sidste år, at slagteriet i Faaborg lukker i 2016. Det skete med et varsel på to år, så de 450 slagteriarbejdere hurtigt kunne komme komme i gang med omskoling og efteruddannelse. Men det er bare ikke sket, fortæller Christian Thygesen, Borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune:

- Man skulle jo tro, at to års varsel ville være et gode, men det viser sig at vi - på grund af nogle regler - ikke rigtig har formået at få udnyttet de to års varsel, og at de i virkeligheden nok bare har skabt mere frustration.

Han mener, at omskoling er nødvendigt, hvis de fyrede medarbejdere skal kunne finde et nyt job og have en fremtid som gode skatteborgere i Faaborg-Midtfyn Kommune. Og dem er der brug for - indbyggertallet er faldet med 1008 personer de sidste fem år, og det risikerer at tage yderligere fart, når slagterilukningen træder i kraft.

I morgen er det præcis et år siden, slagterimedarbejderne fik besked om den kommende lukning, og hos Danish Crowns ledelse er man da også ærgerlig over, at der ikke er sket mere siden da. Men der findes en forklaring, lyder det fra pressechef Jens Hansen:

- Jeg kan godt forstå, medarbejderne er frustrerede - det ville jeg også selv være i den situation. Initiativerne ligger der, og de vil også blive sat i værk, men der er forskellige teknikaliteter, der forhindrer at vi kan komme i gang på nuværende tidspunkt, forklarer han.

Oversigt

    Oversigt