Værket Fundamentalism udstilles i Silkeborg

Efter fem års arbejde er kunstneren og aktivisten Jens Galschiøt nu klar med sit hidtil største, dyreste og måske mest kontroversielle værk, som skal forene muslimer, jøder og kristne.

I dag bliver kunstværket Fundamentalism ferniseret på Kunstcentret Silkeborg Bad.

Men efter terrorangrebet på tegnerne i Paris er den fynske kunstner Jens Galschiøt er nu bekymret for sin sikkerhed.

Jens Galschiøt vil ikke stoppe ikke sit arbejde på grund af ekstremisterne i Paris og udstillingen i Silkeborg, som netop omhandler den sunde dialog i forhold til at bekæmpe religiøs ekstremisme og fundamentalisme, vil bliver gennemført, siger Jens Galschiøt.

- Jeg mener, at ytringsfriheden er en af de vigtigste rettigheder og opfordrer på det kraftigste alle til at tage afstand fra drabene i Paris. Jeg mener ikke, at man skal bedrive skræmmekampagner, der bruger ord og kunst til at stigmatisere dele af befolkningen, hverken socialt, politisk eller religiøst, men alle mennesker må have ret til at ytre sig inden for lovens rammer, siger Jens Galschiøt..

En del af mine egne kunstværker er ofte ret provokerende, men provokationen er et middel, jeg bruger meget bevidst og - tro det eller ej - i små doser. Jeg er ikke ude på at fornærme eller frastøde folk men at komme i dialog med dem - og det kræver to parter, siger Jens Galschiøt.

Oversigt

    Oversigt