Middelfart risikerer millionudgift på lån

Middelfart Kommune risikerer millionudgift lån i schweizerfranc, efter at Schweiz droppede deres fastkurspolitik overfor euroen. Det fortæller TV2 Finans.

I alt 18 danske kommuner har optaget lån i schweizerfrancen på trods af at eksperter og indenrigsministeriet igen har advaret imod det.

Middelfart har lån på 4.6 millioner schweizerfranc. Middelfart er i følge TV2 Finans den eneste fynske kommune, der har lån i schweizerfranc.

Et stort kurshop i schweizerfrancen har givet kommunerne ekstra gæld for millioner af kroner.

På grund af et stort kurshop i schweizerfranc, har de danske kommuner nu fået langt mere gæld end de havde for blot én uge siden.

Fri af euroen

Årsagen til det store kurshop i schweizerfrancen er, at Schweiz torsdag droppede deres fastkurspolitik overfor euroen.

Da det skete sprang kursen på schweizerfranc op med knap 40 procent.

Danske kommuner har i alt lån for mere end 245 millioner schweizerfranc. Med dagens kurs svarer det til knap 1,8 milliarder kroner. Inden kurshoppet svarede det til godt 1,5 milliarder kroner.

Det har siden 2012 ikke været muligt for kommunerne at optage nye lån i Schweizerfranc.

Nyborg slap fri

Nyborg Kommune havde tidligere er havnelån på 95 millioner kroner, men i 2011 blev det omlagt. Der fortalte Fyens.dk lørdag.

- Vi har i 2011 konverteret de to gamle "havnelån" i franc til lån i danske kroner, og der blev optaget to lån på i alt 95 millioner kroner med samme løbetid som de omlagte lån. Vi har dermed ingen valutakursrisiko længere, og renteniveauet i danske kroner er reduceret kraftigt i forhold til tidligere, oplyste økonomichef i Nyborg Kommune, Anders M. Sørensen til Fyens.dk.

Oversigt

    Oversigt