Sommerskole skal løfte elevers karakterer

Syddanske Erhvervsskole vil i samarbejde med fynske kommuner gennemføre en sommerskole, der kan hjælpe elever med karakterer under minimums-grænse.

Mange unge får nej til at komme ind på erhvervsuddannelserne på Fyn til sommer. Nye adgangskrav betyder nemlig, at man skal have minimum karakteren 2 i dansk og matematik for at blive optaget på erhvervsskolerne.

I følge undervisningsministeriets egne beregninger betyder det, at cirka 5500 af de unge, der normalt søger ind på erhvervsuddannelserne ikke vil kunne begynde.

- Vi støtter op om reformen. Virksomhederne skal have en god og konkurrencedygtig arbejdskraft, og derfor er eleverne nød til at have nogle bassale færdigheder, siger direktør Lars Bregnehøj Hansen fra Syddansk Erhvervsskole.

Vil tilbyde sommerskole

De afviste unge er kommunerne ansvar, men Syddansk Erhvervsskole er lige nu i dialog med flere fynske kommuner om at gennemføre en sommerskole, der kan opkvalificere og screen de afviste unge.

- Vi tilbyder kommunerne på Fyn en sommerskole, så vi i løbet af nogle uger i sommerperioden vil kunne hjælpe eleverne med at hæve niveauet i dansk og matematik, siger direktør Lars Bregnehøj Hansen fra Syddansk Erhvervsskole.

Oversigt

    Oversigt