Viktor Axelsen brænder sammen i indisk semifinale

Viktor Axelsen startede stærkt, men faldt helt sammen i afgørende sæt i semifinalen i India Championships.

Badmintontalentet Viktor Axelsen gik totalt i stå i det afgørende sæt mod inderen Kashyap Parupalli, og dermed er danskeren ikke med i søndagens finale ved India Championships.

Axelsen, der var finaleseedet i turneringen, tabte 21-18, 20-22 og 7-21 i en kamp, der kun var jævnbyrdig i de to første sæt.

Den fynske VM-bronzevinder kom ellers planmæssigt fra start og trodsede både en hårdt kæmpende modstander og et medlevende hjemmepublikum i hallen i Lucknow, da han vandt første sæt.

Der var større problemer i andet, men Axelsen kom flot tilbage og så ud, som om han havde fået overtaget, da han overlevede tre indiske sætbolde ved stillingen 17-20.

Men ved 20-20 kunne danskeren ikke holde fast, og Parupalli kom lidt for let til sætsejren på 22-20.

Den nedtur knækkede tilsyneladende Axelsen totalt, for danskeren virkede nærmest opgivende i tredje sæt, der blev skæmmet af et utal af lette fejl.

Parupalli kom foran 12-2 i en håndevending, og al Axelsens modstandskraft var åbenbart blev opbrugt i andet sæt.

Dermed bliver finalen et rent indisk anliggende. Parupalli møder i slutkampen sin topseedede landsmand Srikanth Kidambi.

Senere lørdag gjorde den topseedede danske herredouble med Mathias Boe og Carsten Mogensen, hvad Axelsen ikke formåede.

Den danske duo vandt klart i deres semifinale mod det sjetteseedede indiske par Pranaav Jerry Chopra/Akshay Dewalkar, der blev slået 21-10, 21-13.

Finalen spilles søndag.

Oversigt

    Oversigt