Dømt skyldige i mishandling af seks børn

En 52-årig kvinde og hendes 53-årige mand fra Langeland blev onsdag kendt skyldige i vold og mishandling af deres seks børn.

Forældrene blev kendt skyldige og blev idømt et år og seks måneders fængsel. De seks måneder skal afsones nu, mens det ene år er betinget.

Forældrene blev kendt skyldige samtlige forhold. Der er dog nogle enkle episoder, som retten ikke mener, der er tilstrækkeligt bevis for at have fundet sted.

En 52-årig kvinde og hendes 53-årige mand skal betale sagens omkostninger.

Forældrene skal også betale 239.457 kroner tilbage for mandatsvig over for det ene barnet. Pengene skal betale inden for 14 dage.

Til gengæld er der ingen tortgodtgørelse til børnene, da Retten vurderer, at børnene ikke har fået fysiske skader.

Navneforbuddet opretholdes til efter en eventuel ankesag.

De dømte har bedt om 14 dages betænkningstid.

Fakta: Mishandling gennem 30 år

I følge anklageskriftet er de seks børn, der er født mellem 1982 og 1998, blandt andet blevet slået med flad og knyttet hånd i ansigtet og på kroppen, nevet og sparket.

Af anklageskriftet fremgår det også, at familien har boet mange forskellige steder i de år, volden har stået på, deriblandt Nyborg, Kerteminde, Ullerslev, Refsvindinge og Tranekær på Langeland.

Da sagen kom frem beskrev Langeland Kommune den som den værste på øen i 10 år - det tog dem kun fire timer at beslutte at tvangsfjerne familiens to yngste børn.

Både den nu 52-årige kvinde og 53-årige mand er tiltalt for at udøve overgrebene og at overvære dem uden at gribe ind.

De er også tiltalt for mandatsvig mod et af børnene for 270.000 kroner ved at have misbrugt en fuldmagt.

Den 52-årige kvinde og 53-årige mand nægter sig skyldige i alle dele af det omfattende anklageskrift, ligesom forsvareren mener, at dele af anklageskriftet er forældede.

Oversigt

    Oversigt