Rådmand tager imod nye flygtninge

Torsdag formiddag dukker 10 nye ansigter op på Odense Banegård, som bliver budt velkommen af Odense-rådmand. De 10 er flygtninge og er blandt de 335 flygtninge, som Odense Kommune kan forvente at modtage i år.

Når de 10 flygtninge møder op klokken 11 på Odense Banegård, bliver de budt velkommen af Social- og arbejdsmarkedsrådmand Steen Møller (K).

De flygtninge, som Odense Kommune modtager, tilbydes en integrationspakke med blandt andet sprogundervisning og jobtræning.

- Vi skal være meget opmærksomme på, hvordan vi håndterer integrationen af de nye flygtninge, der kommer til Odense. Jeg har besøgt flere nyankommne flygtninge i deres hjem i Odense - og min oplevelse er, at de opfatter krav og forventninger som et tegn på respekt, og at de har en ambition om hurtigt at kunne forsørge sig selv, siger Steen Møller.

For Steen Møller er det vigtigt, at de nytilkomne flygtninge deltager aktivt i både danskundervisning og jobtræning.

- Vi må forvente, at nytilkomne selv gør en indsats for at blive en del af vores danske samfund. Det er kun rimeligt, at hver enkelt nytilkommet flygtning yder sit bedste for at kunne bidrage aktivt til samfundet, når vi fra starten stiller op med bolig og integrationshjælp, slutter Steen Møller.

Oversigt

    Oversigt