Politikere: Vi kan ikke redde Mentiqa

Der er ingen politisk håndsrækning på vej til Mentiqa skolen i Odense. Derfor står de stadig til at skulle lukke, fordi der mangler 1,33 elev.

Der er nemlig ikke penge til at køre skolen videre, efter Undervisningsministeriet har trukket deres driftstilskud tilbage.

For at opnå statstøtte skal friskoleloven i følge loven have i gennemsnit mindst 32 elever i 0. til 7 over en treårig periode. Mentiqa mangler lige præcis 1,33 elev for at regnestykket kan gå op.

- Det bliver systemet mod borgerne, at man (Undervisningsministeriet, red.) er mere optaget af at stå på sit end at informere i tide og have en snak om, hvordan man får løst det her problem.

Sådan lyder det fra Liberal Alliances børn- og undervisningsordfører, Merete Riisager. Men politikerne kan altså ikke forhindre at skolen lukker, forklarer hun:

- Jeg vil spørge ministeren om hun synes, det her er rimeligt. Men det vil blive op ad bakke, det er klart.

Noget der bekræftes af formanden for Børn- og Undervisningsudvalget, Annette Vilhelmsen fra SF:

- Der er faktisk ikke noget, vi kan gøre, i den helt konkrete sag. De regler der gælder for friskoler er kendt af alle, og de gælder også for Mentiqa?, siger hun.

Så medmindre der kommer en investor udefra, der vil investere i skolen og give dem de penge, de mangler, er Mentiqa i Odense lukket i morgen. Mandag aften mødes skolens ledelse med forældrene for at finde ud af, hvad der skal ske med de ca. 50 elever.

Oversigt

    Oversigt