Bestyrelse for letbane godkendt

De fem medlemmer af den professionelle bestyrelse for Odense Letbane P/S er blevet godkendt af Økonomiudvalget i Odense Byråd.

Økonomiudvalget i Odense Byråd har udpeget de fem personer, som skal udgøre bestyrelsen for anlægsselskabet Odense Letbane P/S.

Politikerne har valgt en ren professionel bestyrelse, selvom det nye selskab er 100 procent ejet af kommunen.

Formand for Odense Letbanes bestyrelse bliver Jesper Rasmussen. Han har en baggrund som administrerende direktør i Carl Bro/Grontmij og BaneDanmark. Derudover har han bestridt en række bestyrelsesposter, blandt andet i Odense Havn og HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab.

De øvrige fire bestyrelsesmedlemmer er:

● Johannes Sloth, tidligere administrerende direktør i trafikselskabet Movia og HUR, Hovedstadens Udviklingsråd. Derudover tidligere bestyrelsesformand for City Busser, Hovedstadens Lokalbaner og Rejsekort A/S. Tung erfaring og viden om udlicitering af trafikopgaver, trafikstruktur og design.

● Birgitte Andersen, arkitekt, administrerende direktør og bestyrelsesmedlem SIGNAL ARKITEKTER. Stor viden om bygningsdesign, byrum- og landskabsdesign, flow og logistik samt kvalitetssikring af designopgaver.

● Peter Schäfer, advokat og partner i advokatfirmaet LETT. Derudover bestyrelsesformand i CG Jensen og næstformand i Manor. Meget omfattende kendskab til udbudsregler og komplekse udbudskontrakter samt om entreprenørbranchen generelt i Danmark.

● Jesper Sondrup Rosener, administrerende direktør for Fynske Medier og tidligere administrerende direktør for Jensen's Bøfhus. Desuden bestyrelsesformand i Guloggratis.dk, Print & Co. samt Graphicco. Har masser af "Odense-DNA" og detailkendskab til lokale Odense-forhold samt forståelse for politiske processer og byudvikling i samspil med borgere, erhverv og kultur.

Oversigt

    Oversigt