47-årig sigtet for vold og trusler

Den 47-årige mand der i nat blev forsøgt gasset ud af sit hus i Magleby, fremstilles mandag eftermiddag i grundlovsforhør.

Vold og trusler om vold mod betjente - det er hvad en 47-årig mand fra Magleby på Langeland vil blive sigtet for ved et grundlovsforhør i Svendborg kl. 14.30 i dag.

Den 47-årige truede politiet både verbalt og fysisk, da de natten til mandag ankom til hans bolig i Magleby på Langeland. Fyns Politi skulle hente manden, fordi han var udeblevet fra fogedretten, men rutinesagen udviklede sig hurtigt.

Ind af et vindue kunne politiet se den sigtede med en pistol og de trak sig derefter tilbage. I løbet af natten truede han flere gange betjentene med at slå dem ihjel, og efter det ikke lykkedes politiet at tale manden til ro, forsøgte de med tåregas at få ham ud af huset.

Klokken 05.38 trængte politiet ind i huset - den 47-årig angreb en betjent med et kosteskaft og kattegrus, men blev kort efter anholdt. Nu er han sigtet efter straffelovens §119 for vold og trusler om vold mod tjenestemand i funktion. Bliver den 47-årige dømt risikerer han bøder eller fængsel i op til halvandet år.

Oversigt

    Oversigt