Ladbyskibet fejret: Det sidste bræt på plads

I dag var der rejsegilde ved Vikingemuseet i Ladby. Skibsbyggere fejrede, at skroget på den nye udgave af Ladbyskibet nu er bygget færdigt - og dermed nærmer tiden sig, hvor skibet kan sænkes i havet.

1102Skbb2

- Det er jo fantastisk at se, at der kommer så flot et skib ud af det, fortæller Ole Jepsen, der som frivillig har brugt adskillige fritimer på byggeriet i de seneste fire år.

I sin karakteristiske blå kedeldragt har han bygget skibet sammen med en flok andre frivillige, og kun ganske få professionelle - men han er godt tilfreds med resultatet:

- I starten kunne man jo godt tænke, hvad kommer der ud af det? Kommer der overhovedet et skib i vandet - og nu kan vi så se, at det gør der, konstaterer han med en underspillet stolthed.

Der skal flere gæster til

For museet bliver Ladbyskibet en ny attraktion, der på sigt skal være med til at fordoble besøgstallet fra 35.000 til 70.000.

- Det skal være vores nye, sejlende Ladbyskib. Det skal ligge i en lille havn ved Skibshøjen, det skal ud i fjorden - og engang i mellem også på togt på det store vand, forklarer afdelingsleder Mette Ladegaard Thøgersen fra museet.

I sidste uge faldt den sidste finansiering af det seks millioner kroner dyre Ladbyskib endelig på plads. Dermed kan skibet komme i vandet Pinselørdag 2016.

1102Skib

Oversigt

    Oversigt