Terror på skoleskemaet

De seneste nyheder om terrorangrebet i København blev fulgt på smartbordet i 9. b på Nyborg Friskole mandag formiddag. Og selv om det var første skoledag efter vinterferien, var elever godt klar over, hvad der var sket.

- Det er skræmmende. Det kan blive større, og vi ved jo ikke om det kommer tættere på. Det er uhyggeligt, siger Sarah Bjørch fra 9b på Nyborg Friskole.

- Jeg tænkte ikke på, at det nogensinde kunne ske her i Danmark, og det er skræmmende at tænke på, at der her i Nyborg bor en tegner, som også har lavet sådan nogle tegninger, siger Alexander Rasmussen.

Friskolen i Nyborg vil efter de voldsomme begivenheder bruge tid sammen med eleverne for at få sat styr på elevernes tanker.

- Vi tager det op med eleverne med det samme. Det sætter mange tanker i gang med de unge mennesker, som vi er nødt til at undervise dem i. Vi skal have det nuanceret i forhold til det de ser i tv, så de kan få begivenhederne afdramatiseret, men få snakket om at det er meget alvorligt, det der er sket, siger Bent Gangelhof, skoleleder på Nyborg Friskole.

Men de voldsomme begivenheder kan også gøre os stærkere, mener de unge i Nyborg.

- Jeg tror det vil styrke vores land, og at vi vil stå mere sammen nu, siger Charles Burns.

- Jeg håber ikke, at vi kommer til at se ned på muslimer og får flere fordomme, siger Jonas Høegh.

Oversigt

    Oversigt