Fængsels-forbundet: Indsatte i Ringe i farezonen

Fængselsforbundets formand opfordrer til, at de fynske fængsler gør en ekstra indsats for at undgå radikalisering af de indsatte

Fængselsforbundets formand Kim Østerbye mener, der er grund til at være ekstra opmærksom på indsatte, der er i risiko for at blive radikaliseret. Og indsatsen er særlig relevant for et af de lukkede fængsler på Fyn.

- Især i Ringe sidder der mange unge fra et udsat boligområde på Fyn som i høj grad er en del af radikaliseringsmiljøet. Så vi er nødt til på Fyn at arbejde med at den gruppe af unge, der sidder i Ringe, så de kommer ud på en måde så de ikke kommer ind i det radikaliserede miljø, siger formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye.

Men så længe de indsatte sidder indenfor murene i Ringe, bliver der holdt øje med, om de pludselig ændrer adfærd.

- Hvis vi bliver opmærksomme på at der kan være en radikalisering på vej, så snakker vi om det, og snakker om det for at diskutere om der kan være hold i mistanken, siger fængselsinspektør i Statsfængslet i Ringe, Bodil Philip.

Der har været et enkelt tilfælde, hvor man var opmærksom på en indsat i Ringe, men mistanken viste sig at være ubegrundet. Men ovenpå skyderierne i København er der grund til at være ekstra opmærksom på de indsatte. Både under og efter afsoning.

- Set i bakspejlet vil det være dumt at sige vi er god nok. Vi har brug for mere uddannelses især inden for radikaliseringsarbejdet, og samtidig skal vi have et meget tættere samarbejde med kommunerne, når vi slipper, siger Kim Østerbye.

Oversigt

    Oversigt