Rådmand trækker i land ovenpå brev til skolerne

I en pressemeddelelse kalder Odense Kommune det for et misforstået hensyn, at man opfordrede til ikke at omtale terroristens fra Københavns etnicitet og religion.

Efter massiv kritik fra flere sider, blandt andet flere af rådmansdkollegerne, erkender Børn- og Ungerådmand Susanne Crawley (R) nu, at ordlyden i det et første brev til skolerne ikke var så heldig.

- Meningen med orienteringen var at opfordre til en afbalanceret og respektfuld dialog. Det er naturligvis en fejl, hvis man kan få det indtryk, at lærerne skal fortie, at angrebene kan have baggrund i religion, siger rådmanden i en pressemeddelse.

Læs kommunens pressemeddelse her

Misforstået hensynsfuldhed

Også borgmester Anker Boye (S) beklager, at brevet til byens skoler har vakt så stor furore.

- Børnene skal selvfølgelig have informationerne på et niveau, der passer til deres alder, og det er også vigtigt at få talt om, at ekstremistiske handlinger ikke er kendetegnende for alle muslimer. Brevets hensigt har været at opfordre til en respektfuld dialog, men opfordringen til ikke at nævne religion er udtryk for misforstået hensynsfuldhed. Hvis vi helt fortier religionens rolle, så gør vi vores børn en bjørnetjeneste, siger Anker Boye.

I det første brev til skolerne hed det ellers, at "uanset hvad efterforskningen må vise, så er etnicitet, religion eller andet ikke det afgørende. Det afgørende er derimod, at der er tale om en formodet gerningsmand til to drab og flere drabsforsøg..."

Men nu bliver der sendt et nyt brev ud til skolerne.

Oversigt

    Oversigt