Færgeselskab sender danskere på ferie i hjemlandet

Rederiet Færgen, der sejler mellem Langeland og Lolland har netop modtaget en pris for at have fået danskernes øjne op for de danske øer.

I forbindelse med åbningen af Skandinaviens største feriemesse, Ferie for Alle i Herning, blev Færgen tildelt Havfrueprisen 2015. Det skriver Jyske Mediers rejsesite på nettet.

- Vi er stolte over at modtage prisen, men også ydmyg. For det havde ikke kunnet lade sig gøre uden samarbejdet med turistorganisationerne på de enkelte øer, sagde Lindy Kjøller, salgs- og marketingchef for Færgen.

Ø-hop hittede

Det er blandt andet ø-hop der i sommer fik trekanitter og fynboer til at strømme til Lolland-Falster.

- Målet var en bil mere per afgang på ruten mellem Spodsbjerg og Tårs, det blev til 2,17 biler mere per afgang, fordi vi i fællesskab markedsførte nogle af Lollands mange seværdigheder og overnatningsmuligheder, fortæller Lindy Kjøller til Jyske Medier.

Rederiet Færgen sejler mellem Lolland og Langeland og mellem Als og Fyn og til Fanø, Samsø og Bornholm.

- Job i turistbranchen, det gode værtsskab og de gode lokalproducerede fødevarer kan ikke flyttes til Østeuropa. Og som færgeselskab har vi også en interesse i at være med til at bevare og at skabe nye arbejdspladser og dermed være med til at udvikle de danske øer og udkantsdanmark, siger Lindy Kjøller.

Bag prisen står foreningen Danske Rejsejournalister, og ifølge Anne-Vibeke Isaksen, formand for Danske Rejsejournalister har Færgen spillet en helt unik rolle i forbindelse med markedsføringen af de danske, småøer.

- Danskerne kan komme på date med Samsøs lækkerier, smage på Bornholms gastronomiske perler og gå på opdagelse på Als, Langeland eller Fanø. Man kan sågar tage en test på rederiets hjemmeside for at se, hvilken ø man passer bedst sammen med, sagde Anne-Vibeke Isaksen, som et af argumenterne for, at Færgen er blev fundet værdig til Havfrueprisen.

Prisen går til en person eller et firma, der i det forgangne år har gjort en hel speciel og prisværdig indsats for danskerne på deres ferie i Danmark.

Oversigt

    Oversigt