Bendtsen vil have Fundamentalisme til Bruxelles

Den fynske kunstner Jens Galschiøt er sandsynligvis på vej til Bruxelles med sit stærkt omdiskuterede værk "Fundamentalisme".

Værket sætter religiøs fundamentalisme til debat, og det er ifølge Galschiøt et forsøg på at skabe dialog mellem muslimer, jøder og kristne.

Den konservative politiker Bendt Bendtsen, som er medlem af Europa-Parlamentet, har taget initiativ til en udstilling af værket i Bruxelles.

Initiativet støttes af et bredt politisk felt af EU-politikere fra syv forskellige lande.

Efter planen skal den fynske kæmpeskulptur udstilles foran Europa-Parlamentet, mens 10 tilhørende skriftsøjle-skulpturer skal placeres inde i selve parlamentsbygningen.

Den endelige godkendelse skal dog gives af parlamentets præsidium, og de aktuelle terrorhændelser i både Danmark, Frankrig og Belgien kan komme til at spille ind.

- Jeg synes, religion er årsag til mange kontroverser i øjeblikket. Jeg har meget sympati over for Galschiøts projekt. Derfor synes jeg, at det er en fremragende ide, hvis vi kan få det udstillet foran parlamentet, selvom nogen måske synes, det er kontroversielt, siger Bendt Bendtsen til TV 2/FYN.

Oversigt

    Oversigt