Fynsk firma bag Facebook-gruppe for pårørende

Pårørende til syge og handicappede skal nu kunne udveksle sorger, glæder og erfaringer i en lukket gruppe på Facebook. En virksomhed i Middelfart står bag initiativet.

2402 focus

Bekymringer, angst og masser af ubesvarede spørgsmål er udbredt hos pårørende til uhelbredeligt syge eller handicappede. Derfor er der brug for et forum, hvor de pårørende på en tryg måde kan udveksle både tanker, erfaringer og tips til hvordan man håndtere situatationen.

Focus Peoples fra Middelfart er en virksomhed med ni ansatte og over 500 hjælpere i hele landet. Målet er at skabe et fortroligt forum på Facebook, hvor de pårørende kan hjælpe hinanden.

- Vi har oprettet et lukket forum for pårørende, fordi vi i vores daglige arbejde kan mærke, at der er et stort behov for tale med andre i samme situation. Handicap og sygdom er jo ikke nødvendigvis medfødt. Det kan ske fra den ene dag til den anden ved at borgeren får konstateret en uhelbredelig sygdom eller på grund af en ulykke, som naturligvis er et stort chok for de pårørende. De pårørende glemmer ofte sig selv i sorgprocessen, fordi de bruger al deres energi på den ramte borger. Det vil vi gerne være med til at ændre, siger Brit Forsberg, indehaver af Focus People.

Gruppen for pårørende er kun i sin vordende fase, og afventer at pårørende deler de første spørgsmål, tanker og erfaringer.

Se gruppen for pårørende på Facebook

Oversigt

    Oversigt