Statsrevisorer udtaler skarp kritik af regioner

Statsrevisorerne kritiserer skarpt en række regioner for "helt utilstrækkeligt tilsyn" med hospitalernes brug af eksterne forskningsmidler.

Venstres statsrevisor Kristian Jensen til Rigsrevisionens beretning om brug og misbrug af forskningsmidler af forskningsmidler på hospitalerne:

- Det ser ud til, at der ikke er nogen steder, hvor man har forvaltet efter reglerne for brug af forskningsmidler. Det har været for meget tagselvbord, og det skal holde op.

FAKTA: Kritiserer skarpt hospitalernes forvaltning

Statsrevisorerne kritiserer skarpt hospitalernes forvaltning af eksterne forskningsmidler, som er udtryk for en særegen forvaltningskultur, hvor man ikke har tilstrækkeligt fokus på at overholde gældende retningslinjer. Statsrevisorerne kritiserer, at regionernes tilsyn har været helt utilstrækkeligt.

Statsrevisorerne har særligt hæftet sig ved risikoen for, at de eksterne forskningsmidler ikke anvendes til formålet, og ved, at Statsforvaltningen har udført et for passivt tilsyn med forvaltningen af forskningsmidlerne - selv i de tilfælde, hvor regionernes revisorer gentagne gange har påpeget problemer med regionernes regnskabsforvaltning og forvaltning af forskningsmidler.

/ritzau/olho/

Eksempler fra rapporten

GAVER - Odense Universitetshospital

22 lysestager købt i Inspiration til en stykpris på 320 kr. Modtagere og anledning fremgår ikke.

Maleri til "verdens bedste vejleder" til 960 kr.

Oversigt

    Oversigt