Københavnsk selvmål giver OB tre point mod FCK

Mathias "Zanka" Jørgensen var uheldig med et selvmål, da OB slog FC København 1-0 hjemme i Odense.

I kraft af et selvmål syv minutter før tid vandt OB 1-0 hjemme over FC København i Alka Superligaen.

Mathias "Zanka" Jørgensen var uheldig at lave selvmål på et hjørnespark fra Ari Skulason i slutminutterne.

Forinden havde FC København skabt en masse - i hvert fald i kampens første 70 minutter. Dernæst begyndte odenseanerne at røre på sig på kontraangreb.

Ludwig Augustinsson leverede oceaner af kreativitet i venstresiden, men Andreas Cornelius og kollegerne kunne ikke score.

OB havde til gengæld ikke en eneste afslutning på mål i første halvleg. Antydningen af en chance kom først, da Mathias "Zanka" Jørgensen fejlede i slutningen af første halvleg.

Og store dele af anden halvleg lignede den første til forveksling.

Nicolai Jørgensen forsøgte sig for FCK efter 53 minutter, men Mads Toppel nåede godt ned og reddede Jørgensens hårde skud.

Efter en time var det igen Nicolai Jørgensen, som fik en god aflevering frem ad banen fra den tidligere OB'er Rurik Gislason, men Daniel Høgh nåede flot ned og fik tacklet FCK-profilen.

66 minutter skulle der gå, før OB havde en afslutning mod FC Københavns mål. Rasmus Falks velkvalificerede skud blev dog grebet af Stephan Andersen.

Efterhånden som FCK-presset voksede, fik OB plads til kontraangreb, og fynboerne var langt farligere.

Rasmus Falk havde endnu et godt forsøg kort efter sit første. Denne gang sparkede OB'eren lige forbi Stephan Andersens mål.

Stephan Andersen blev udfordret igen kort efter, da Kenneth Zohore sparkede på mål.

Med nederlaget forsømmer FC København at lægge afstand til Randers i den øjeblikkelige kamp om andenpladsen i Superligaen. Muligheden var ellers gylden, da Randers tidligere søndag havde tabt til Silkeborg.

FC København er stadig nummer to efter FC Midtjylland i ligaen. Københavnerne har 35 point for 19 kampe. Randers har 34 point på andenpladsen.

FC Midtjylland har 43 point øverst i tabellen, og har en kamp til gode senere søndag.