Tre HC Odense-kvinder nye i landsholdstruppen

Midlertidig landstræner Heine Eriksen benytter Golden League-stævnet i Frankrig til at se nye spillere an.

Der er nye ansigter i den landsholdstrup, som midlertidig landstræner Heine Eriksen har udtaget til håndboldkvindernes kampe i Golden League i Frankrig senere på måneden.

I forhold til den trup, der i december var med til EM i Ungarn og Kroatien, er der otte nye spillere med i turneringen, hvor Danmark skal op imod Frankrig, Norge og Polen.

- Jeg har oplevet, at der har været fem-seks spændende spillere at vælge mellem på alle positioner, og det er rigtigt fedt, siger Heine Eriksen i en pressemeddelelse.

Han har en baggrund som mangeårig U-landstræner og holder landsholdets trænersæde varmt, indtil Klavs Bruun Jørgensen overtager til sommer.

Med lang tid til de næste betydende kampe er Golden League-turneringen i Frankrig en oplagt mulighed for at se nye navne an.

- Vi har sammensat en trup af spillere, der er friske og helt skadesfri, så de kan præstere over en hel uge.

- Det er samtidig en meget lidt sammenspillet gruppe, og vi får kun tre træninger inden afrejse, så det er vigtigt, de kan være med i hele forløbet - og det er også med det udgangspunkt, vi spiller kampene, siger Heine Eriksen.

De to Silkeborg-Voel-bombere Jette Hansen og Anne Cecilie De la Cour er med i truppen, ligesom Nadia Offendal, Anne Mette Pedersen, Sarah Iversen, Kathrine Heindahl, Freja Cohrt Kyndbøl og Cecilie Greve er nye i forhold til EM-holdet.

Her er truppen til Golden League:

Målvogtere: Sandra Toft (Larvik HK), Rikke Poulsen (Viborg HK) og Cecilie Greve (HC Odense).

Fløjspillere: Freja Cohrt Kyndbøl (Skive fH), Ann Grete Nørgaard (Team Tvis Holstebro), Anne Mette Pedersen (København Håndbold) og Maibritt Kviesgaard (Team Esbjerg)

Stregspillere: Susan Thorsgaard (FCM Håndbold), Kathrine Heindahl (Randers HK) og Sarah Iversen (HC Odense).

Bagspillere: Jette Hansen (Silkeborg-Voel), Nadia Offendal (HC Odense), Kristina Kristiansen (Team Tvis Holstebro), Line Jørgensen (FCM Håndbold), Louise Burgaard (Viborg HK), Anne Cecilie De la Cour (Silkeborg-Voel), Stine Jørgensen (FCM Håndbold) og Anne Mette Hansen (København Håndbold).

Danmark møder Frankrig torsdag 19. marts. Lørdagen efter gælder det Norge, inden Polen venter i den sidste kamp søndag.

Oversigt

    Oversigt