Frivillige klar til at modtage flygninge

Nyborg Kommune venter dobbelt så mange flygtninge som sidste år. En stor gruppe frivillige står klar til at hjælpe de nye nyborgensere.

Flygtningestrømmen til kommunerne er større end i mange år. I Nyborg kommer 115 nye flygtninge til i år. Sidste år var tallet 54.

Det betyder, at der hviler et stort pres på de frivillige netværk. Frivillignet afholdt hvervemøde i Nyborg tirsdag aften, hvor 100 mennesker var mødt op for at hjælpe.

- Det viser bare, at rigtig mange gerne vil gerne give en hånd med og ikke er enige i den hårde retorik, der kan være omkring flygtninge, siger Boy Wind, der er socialrådgiver i Nyborg Kommune.

Kommunen tager sig af det økonomiske omkring flygtningene, men der er andre ting, der kræver hjælp - for eksempel hvad man skal gøre for at åbne en bankkonto, og hvor man skal handle, og det er her de frivillige kommer ind i billedet. En af dem er Lykke Pedersen, som personligt får meget ud af at hjælpe.

- Det giver rigtig mange gode oplevelser, og vi kan grine af de misforståelser, der er. Det er vigtigt, at de møder nogen, de kan hilse på i byen, siger hun til TV 2/FYN.

Oversigt

    Oversigt