Journalistik for børn og unge

Aslak Gottlieb, som er en af landets førende eksperter i forholdet mellem journalistik og børn er tildelt Fyens Stiftstidendes Fellowship 2015.

Aslak Gottliebs opgave bliver at finde ud af, hvordan traditionelle medier får fat i børn og unge.

- Jeg bliver ofte spurgt, hvad jeg vil gøre for at få fat i de yngre læsere. Så mumler jeg som regel noget forblommet om, at vi håber på en dag at kunne nå de unge med vores digitale platforme, siger Per Westergaard, chefredaktør på Fyens Stiftstidende og formand for styrelsen på Center for Journalistik på SDU.

Han tilføjer:

- Sandheden er imidlertid, at jeg og andre medie-ledere ved såre lidt om hvilken journalistik, der faktisk kan gøre de unge sultne efter nyheder. Dette skal Aslak Gottlieb hjælpe os med at forstå.

Aslak Gottliebs mål er at udarbejde prototyper på, hvordan man kan lave nyheder til teenagere.

- Prototyperne skal helt ned i den journalistiske DNA. Altså kilder, vinkler, rubrikker. Men også genrer, formater og dramaturgi, siger han.

Aslak Gottlieb er oprindelig uddannet lærer. Han har i flere år arbejdet for Avisen i Undervisningen og udgivet rapporter og bøger om børn og medier.

Hans fellowship på SDU begynder i august 2015.

Fyens Stiftstidendes Fellowship uddeles en gang årligt og består af 500.000 kroner, som blandt andet går til transport og frikøb af den udnævnte fra hans/hendes arbejdsplads i et halvt år.

Oversigt

    Oversigt