OB tabte bundopgør på hjemmebane

Daniel Larsson og Mick van Buren kom på måltavlen for Esbjerg, der på udebane vandt 2-0 over OB i Superligaen.

Esbjergs nederlagsstime i Alka Superligaen er slut.

Efter tre liganederlag i træk kom Esbjerg nemlig tilbage på sejrssporet, da det fredag blev til en yderst vigtig 2-0-sejr i bundkampen på udebane mod OB.

Svenske Daniel Larsson og hollandske Mick van Buren scorede på hver deres side af pausen i en kamp, der ikke vil huskes for at være hverken velspillet eller chancerig.

Det begyndte ellers så lovende med flere angreb fra begge hold, der var lige ved at blive til store målchancer.

Der var heller ingen solformørkelse over Esbjerg-angriber Daniel Larsson, som lyste op i kampens begyndelse.

Først gjorde han sig mindre heldigt bemærket med et gult kort efter et kvarter, men ti minutter senere var svenskeren på måltavlen for første gang i Superligaen.

Larsson blev sendt i dybden, og da OB's Hallgrimur Jonasson troede, at han kunne tage bolden fra Larsson inde i straffesparksfeltet, blev han i stedet for ydmyget af en tunnel. Det smarte træk gjorde Larsson helt fri midt for mål, og svenskeren bankede bolden sikkert i kassen.

Resten af første halvleg vil fynboerne nok gerne glemme. Spillet hang ikke sammen, og Esbjerg var i flere omgange tættere på at fordoble føringen, end OB var på udligning.

OB havde sidste sæsons superligatopscorer Thomas Dalgaard med i startopstillingen, men hverken Dalgaard eller resten af OB's offensiv med en sløj Emil Larsen og en sjældent set anonym Rasmus Falk kom frem til de chancer, der kunne have givet en udligning.

I stedet burde Esbjerg have lukket opgøret efter 77 minutter, men kantspilleren Emil Lyng brændte sin friløber på OB-keeper Mads Toppel.

I overtiden fik Emil Lyng dog taget revanche. Først brændte han dog en lignende friløber, men efterfølgende fandt han indskiftede Mick van Buren med en flot tværaflevering, og hollænderen kunne tæt under mål lukke kampen med sin scoring til 2-0.

Sejren sender Esbjerg forbi både OB og Sønderjyske i tabellen og op som nummer otte. OB er dermed på 10.-pladsen, men holdet har hele 10 point ned til FC Vestsjælland under stregen.