Omstridt psykiater tilknyttet bosted i Odense

En psykiater fra Svendborg, der i årevis har fejlbehandlet sine patienter, var også tilknyttet Botilbuddet Roesskovsvej i Odense.

Det er DR der fredag afslørede, hvordan en fynsk psykiater i årevis har fejldiagnosticeret og fejlbehandlet hundredevis af patienter. I følge mediet lukkede han i sidste uge sin egen praksis, men var altså indtil lørdag stadig tilknyttet det socialpsykiatriske botilbud Roesskovsvej i Odense.

- Mig bekendt har der ikke været aktuelle klager fra vores bosted, siger direktør i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning, Helene Bækmark, og fortsætter:

- Generelt gør vi os umage med kun at have personale, der er fagligt kvalificeret. Men inden for områder, hvor der kræves autorisation, er det ikke os som kommune, der har kompetence til at vurdere ansattes kvalifikationer. Det er sundhedsstyrelsen, og det er jeg tryg ved.

Bostedet består af fem huse med plads til 34 beboere, der altså ikke længere vil blive behandlet af psykiateren. Sundhedsstyrelsen har nemlig i dag valgt at suspendere ham, og dermed kan han heller ikke længre arbejde for det kommunale tilbud.

- Vi tager naturligvis Sundhedsstyrelsens vurdering til efterretning. Vi kan jo ikke have en psykiater ansat uden autorisation, lyder det fra Helene Bækmark.

Oversigt

    Oversigt