Mere kontrol med ulovligt fiskeri

Fiskerikontrollen varsler mere kontrol i år rettet mod tyvfiskeri ved de fynske kyster. Tidligere har der især været problemer med brugen af ulovlige ruser.

Fra 1. april iværksætter Fiskerikontrollen en større kontrolkampagne i de fynske farvande. Det, de går efter, er især tyvfiskere, der bruger ulovlige redskaber til fx at fange udryddelsestruede dyr.

- Vi ser ældre herrer, der er kommet til at overtræde reglerne, fordi de simpelthen ikke kender dem. Men der er også de hardcore tyvfiskere, der tager ud og bruger alt for mange redskaber til at fange alt for mange fisk, de så sælger bagefter, fortæller Vicefiskeriinspektør Claus Wille.

Sidste år kunne kontrollørerne bjerge dobbelt så mange ulovlige ruser som i 2013. Det er især et problem, fordi de bruges til at fange ål, som er udryddelsestruede.

I følge Claus Wille er kreativiteten hos tyvfiskerne blevet større, og de gemmer sig bag falske navne for ikke at blive afsløret. Blandt andet derfor iværksætter myndighederne igen i år en kampagne, der skal dæmme op for det ulovlige fiskeri ved de fynske kyster.

- Det er vigtigt, vi passer på de fisk, vi har, så der også er nogle tilbage til vores børn og børnebørn, siger Claus Wille.

Hvis man bliver taget for at fiske ulovligt risikerer man bøder, at få konfiskeret sit udstyr og at blive frataget retten til at fiske i op til et år.

Oversigt

    Oversigt