Forsvarer for sigtet livvagt: Fuldstændig forrykt

En livvagt for kronprins Frederik er blevet sigtet for overtrædelse af færdselsloven. Han nægter sig skyldig.

Det er hovedrystende, at Den Uafhængige Politianklagemyndighed (DUP) sigter en af kronprins Frederiks livvagter for overtrædelse af færdselsloven efter at have kørt over en lukket Storebæltsbro tilbage i januar.

Det mener den sigtede livvagts forsvarer, advokat Torben Koch.

- Det er fuldstændig forrykt, at han er blevet sigtet. Hans opgave er at passe på de personer, han er blevet sat til at beskytte, hvilket er tilfældet her. Han har bare udført sit arbejde, siger Torben Koch til Ritzau.

Den sigtede livvagt er ansat af Politiets Efterretningstjeneste (PET) og nægter sig skyldig.

Torben Koch oplyser til Ritzau, at hans klient var føreren af bilen, der kørte bag kronprinsens bil, som krydsede Storebæltsbroen.

Torben Koch ved ikke, hvem der var føreren af kronebilen.

- Hvad ville der ikke ske, hvis livvagten undlod at køre efter bilen? Det ville være en helt åbenbar tjenesteforsømmelse, fastslår Torben Koch.

- Hvis kronprinsen svømmer, svømmer livvagterne. Hvis kronprinsen kører, kører livvagterne.

- Vi må konstatere, at der ikke skete noget her. Jeg kender selvfølgelig ikke grundlaget her, men han passede bare sit arbejde.

Spørgsmål: Selv om der ikke skete noget, er det vel ikke for sjov, at Storebæltsbroen er lukket?

- Nej, det er det ikke. Men for politi- og brandfolk gælder nogle andre regler, hvor de i særlige situationer eksempelvis må køre over en lukket bro, siger Torben Koch.

PET-manden er sigtet for overtrædelse af færdselslovens paragraf fire, der omfatter, at trafikanter skal efterkomme anvisninger fra trafiktavler, signalanlæg og lignende.

Det var stormen Egon, der lammede trafikken flere steder i Danmark og lukkede Storebæltsbroen 10. og 11. januar.

Kronprinsens bil kørte over klokken 15.15 på vej mod Herning og retur klokken 02.53, mens flere hundrede mennesker angiveligt måtte vente på, at broen åbnede igen.

Kronprins Frederik skulle til fest i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor årets sportspriser blev uddelt.

Oversigt

    Oversigt