Vær opmærksom på kræft

Mænd er ikke gode nok til nok til at gå til læge, når de oplever forandringer i kroppen, som måske kan være kræft. Og særligt mænd med en kort uddannelse venter for længe.

Bedre chance for overlevelse

I forbindelse med en ny kampagne fik renovationsarbejdere i Odense derfor torsdag besøg i frokostpausen af Kræftens Bekæmpelse. Formålet var at få dem til at være mere opmærksomme på de første tegn på sygdom.

Der er især syv tegn, som mændene skal holde øje med, hvis de vil opdage en eventuel kræftsygdom tidligt.

- Det er rigtig vigtigt, at vi får udbredt mænds kendskab til de her syv tegn og vi får vores mænd til at gå tidligere til lægen, fordi det giver en bedre chance for overlevelse, siger Karina Madsen, lokalformand, Kræftens Bekæmpelse i Odense.

Kort-uddannnede kender nemlig ikke symptomerne på kræft ligeså godt som danskere med en længere uddannelse, det viser en rundspørge.

"Vi har lige mistet en kollega"

Derfor har Kræftens Bekæmpelse netop besøgt Odense Renovation for at gøre de mandlige ansatte opmærksomme på problemet.

- Vi har lige mistet en kollega, som ikke kom af sted tidligt nok, og han kæmpede i tre år mod kræften, men han tabte altså til sidst, fordi han var for hårdt angrebet til, at han kunne nå at klare den, siger Carl Anker Hjortshøj, tillidsmand ved Odense Renovation.

Kræftens bekæmpelse vurderer at der alene lungekræft er knap 400 liv at redde om året, hvis danskerne kommer hurtigere til lægen med deres symptomer.

Oversigt

    Oversigt