Team Danmark: Konflikt kan få store konsekvenser

Konflikten mellem Badminton Danmark og fem spillere kan få store konsekvenser for sporten, siger Team Danmark.

Da Badminton Danmark fredag meddelte, at topspillerne Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Joachim Fischer, Mathias Boe og Carsten Mogensen var smidt af landsholdet grundet en sponsorkonflikt, kan forbundet have skudt sig selv i foden.

De fem spillere repræsenterer nogle af de største danske badmintonmedaljehåb ved både VM, EM og OL. Dermed bliver det markant sværere for Badminton Danmark at leve op til målsætningerne fra Team Danmark, hvis ekskluderingen af spillerne opretholdes.

Det kan i sidste ende koste støttekroner fra Team Danmark.

- Støtten kan fremadrettet vurderes. Den samarbejdsaftale, vi har med Badminton Danmark, skal jo evalueres løbende i forhold til de målsætninger, vi har. Dermed kan støtten skulle revurderes, fortæller Lone Hansen, direktør i Team Danmark.

Team Danmark har allerede forsøgt at få parterne til at finde en løsning, men uden held.

- Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, at der kommer sådan en konflikt, for det kan have store konsekvenser for dansk badminton - også fremadrettet. Jeg kan kun appellere til og håbe på, at parterne kan mødes et sted og finde et passende forlig.

Spørgsmål: Kan en konsekvens være, at forbundet mister en del af støtten fra Team Danmark?

- Ja, blandt andet. Det er jo de her medaljehåb, som gerne skulle gøre, at vores samarbejdsaftale med Badminton Danmark kan opfyldes i forhold til de målsætninger, vi har i fællesskab, siger Lone Hansen.

Hun håber på en snarlig løsning, men Team Danmark mægler ikke mere i konflikten, som det ser ud lige.

- Der er ikke aftalt noget processuelt på det her tidspunkt, hvor vi er involveret, slutter Lone Hansen.

Oversigt

    Oversigt