Efter lang kamp: Handicappet får kørestol til sport

Mandag fik den handicappede Brian Damsgaard fra Odense efter måneders kamp bevilliget en ekstra kørestol, så han kan få lov at spille fodbold i sin kørestol.

Afgørelsen falder efter at Brian Damsgaard har brugt 13 måneder på at kæmpe med kommunen om kørestolen.

Sagen begyndte den 18. februar 2014, hvor Brian Damsgaard fik at vide af Odense Kommune, at han ikke må bruge sin kørestol til at dyrke sport. Det slider nemlig for meget på kørestolen og koster for mange penge, mente kommunen.

Brian Damsgaard fik mulighed for at søge om en ekstra kørestol til at dyrke sin sport, hvorefter sagen røg videre til Social- og arbejdsmarkedsudvalget.

I april besluttede Odense Kommune at gøre sagsbehandlingen nemmere på baggrund af Brian Damsgaards sag. Fra social- og arbejdsmarkedsudvalget skulle ansvaret flyttes over i Ældre- og Handicapudvalget.

Herefter fik Brian Damsgaard lov til at bruge sin kørestol til en stille form for curling, men fik stadig afslag på en ekstra kørestol til sport og ankede.

I 2015 fik Brian Damsgaard endnu et afslag på en ekstra kørestol til fodbold, som han ankede, men nu har Brian Damsgaard altså fået en endelig afgørelse. Kommunen har bevilget en kørestol, så han nu kan begynde at spille igen.

Oversigt

    Oversigt